Att cykla är ett klimatsmart sätt att leva

Hallå där, jag heter Anna Söderlund och är 43 år. Jag bor med min familj på Lillhamra i Västerås.  Jag jobbar som controller på Länsförsäkringar Bergslagens ekonomiavdelning och har en tur på cirka 6 kilometer till jobbet.  På fritiden älskar jag att vara utomhus; åker skidor, vandrar i fjällen och rider när tillfälle ges. Innan jag började på Länsförsäkringar bilpendlade jag 20 mil mellan Västerås och Uppsala – varje dag. Det kändes aldrig riktigt bra. Cykeln är ju mycket bättre.

För mig är det jätteviktigt att vi alla börjar leva mer miljövänligt. Därför cyklar jag varje dag – sommar som vinter – till och från arbete och dagis med min femåriga son. Det ju tydligt just nu att han gör som jag gör… och inte som jag säger. Jag vill introducera cykeln som en naturlig del i vardagen och få honom att tycka att bilen aldrig är ett förstahandsval. Sedan blir det ju en mysig stund tillsammans också. Att jag får gratis vardagsmotion är en bonus!

Det känns verkligen som ett viktigt uppdrag att under 2018 få vara cykelambassadör. Jag hoppas kunna inspirera många att ta cykel istället för bilen. Jag tror att vi bara är i början på en gemensam resa mot ett mer klimatsmart sätt att leva.

anna.soderlund@lfbergslagen.se
Jag heter Anna Söderlund, är 43 år och bor i Västerås. För mig är det jätteviktigt att vi alla börjar leva mer miljövänligt. Därför cyklar jag varje dag - sommar som vinter - till och från arbete och dagis med min femåriga son.
Anna Söderlund

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?