Frågor & Svar

 

Vad är Pedalkraft 2018?

Pedalkraft 2018 är en cykelutmaning som ordnas av Länsförsäkringar Bergslagen för alla som vill trampa för ett gott ändamål. Att cykla är nämligen ett smart sätt att få vardagsmotion som gör underverk för hälsan och välbefinnandet. Och för varje kilometer vi cyklar istället för att åka bil bidrar vi till renare luft och minskar vår klimatpåverkan. Med gemensamma krafter är vårt mål att cykla ihop en miljon kilometer under perioden 1 mars – 30 november 2018.

Vem står bakom Pedalkraft?

Pedalkraft 2018 ordnas av Länsförsäkringar Bergslagen.

Varför ordnar ni Pedalkraft?

Pedalkraft är en del av Länsförsäkringar Bergslagens 170-årsfirande. Ett jubileum som vill fira tillsammans med dig och alla våra kunder, på ett sätt som vi vet att både du, vi och vår miljö mår bra av. Därför ordnar vi årslång cykeltur tillsammans! Att cykla är för oss en härligt positivt laddad handling som på många sätt symboliserar det vi står för. Vår drivkraft, vårt miljöengagemang och vår omtanke. Vår vilja att påverka världen till det bättre. Vi mår helt enkelt bra av att cykla. Och ju fler som cyklar desto bättre.

Vem kan vara med i Pedalkraft?

Alla som bor i Västmanlands län eller Örebro län kan vara med i Pedalkraft 2018.

Varför ska jag vara med i Pedalkraft?

För att det är kul, och bra – både för din egen hälsa och vår gemensamma miljö. Dessutom har du chans att vinna massor av fina priser, som en helt ny cykel.

Hur mycket måste jag cykla?

Du cyklar precis så mycket som just du vill. I Pedalkraft kan alla vara med utifrån sina egna förutsättningar. Oavsett om ditt mål är att börja cykla till jobbet en gång i veckan, träningscykla varje dag eller ta cykeln till en kompis för att ta en fika så kan du vara med.

Hur registrerar mina cyklade kilometer?

När du har anmält dig till Pedalkraft får du tillgång till Min profil här på pedalkraft2018.se. Där registrerar du dina cyklade kilometer och kan se hur långt du cyklat i Pedalkraft.

Hur ofta kan jag registrera mina cyklade kilometer?

Du väljer själv hur ofta du vill registrera dina cyklade kilometer. Till exempel kan du registrera varje dag eller samla ihop ditt cyklande och registrera en gång per vecka. Om du registrerar med större intervall än så kommer du att missa chansen att vara med och tävla om en cykel från Stålhästen (värde 4 300 kr).

Du kan registrera kilometrar max två gånger per dag och max 300 km per gång. Om du cyklat mer än så, kontakta oss på redaktionen@lfbergslagen.se.

Jag har råkat registerat fel antal kilometer. Hur kan jag ändra det?

Hör av dig till oss på redaktionen@lfbergslagen.se, så kan vi rätta till dina registrerade kilometrar.

Kan jag registrera kilometer cyklade med elcykel?

Ja! I Pedalkraft 2018 kan både du som cyklar med traditionell cykel och du som cyklar med elcykel vara med, helt enkelt för att båda är ett bra alternativ till bilen. Ju fler som cyklar desto bättre.

Kan jag registrera kilometer cyklade inomhus på spinningcykel eller trainer?

Nej. Pedalkraft 2018 handlar om att ta cykeln istället för bilen, på sina villkor. Det är vinsten för hälsan, ekonomin och miljön vi vill komma åt. Därför är endast cyklade kilometer utomhus på cykel eller elcykel giltiga i Pedalkraft.

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?