Höstträning efter Cykelvasan

Nu är det redan mitten av september och Cykelvasan, mitt mål för träningen i år, är avklarad. Det var en svettig historia som jag skrev om i förra inlägget. Senaste veckorna har jag tagit det lite lugnt och återhämtat min ”gamla” kropp efter urladdningen den 11 augusti. Det har tagit minst en vecka att få kroppen att må bra igen. Jag har cyklat ett par lätta pass i veckan mest för nöjes skull, lite frisk luft och att få njuta av sensommaren.

Sommaren börjar nu ta slut och uteträningen är snart över. I år ska jag försöka hålla mig ute så länge jag kan. Jag har skaffat mig cykelskor för vinterbruk, samt extra starka cykellysen. Det ser ut som de nästan kan sätta eld på skogen. 🙂 Vi får se hur länge det går att hålla på, efter det får det bli spinnsalen.

Högbo Bruk, igen!

Som jag skrev i somras var vi några dagar i Högbo Bruk och cyklade i kombination med lite golfande. Vi gillade verkligen upplägget och tyckte att anläggning var fantastisk, så vi har förlagt ännu en helg där med min syster och svåger. (Ni vet han som körde fast med husbilen i Ånnaboda  🙂

Under de tre dagarna vi var där hann vi cykla ca 8 mil. Inte speciellt mycket kanske för det var ren stigcykling av varierande svårighetsgrad.

På fredagen var vi själva där, bara jag och Mia. Vi rullade runt i skogen mest hela dagen tillsammans och benen fick verkligen vakna till liv igen. När jag föreslog: ”Vi tar svartslingan Kemi” ställde Mia cykeln och gick och duschade för dagen. Det fick jag göra själv. Jag lovar att Mia tog rätt beslut. Det var bara sten och stubbar och alldeles för svårt för att jag ska tycka att det är roligt. Den kan jag rekommendera de riktigt duktiga MTB-cyklisterna istället.

Söndagen var fin

Jag vaknade som vanligt tidigt på morgonen. Funderade lite på valet och hur det ska bli idag… rött, blått eller något annat? Tog en kort promenad från husbilen till toaletten som låg ett par hundra meter bort. Det hade regnat på natten och det var en fantastisk syn från badsjön som låg intill. Det steg upp ånga från den spegelblanka sjön och solen tittade fram i kanten, det var helt tyst. Magiskt!

Vi åt frukost, fyllde vattenflaskorna och torkade av cyklar innan vi gav oss iväg.

Vi börjar med en tur på 10 kilometer i lugnt prattempo för att sedan öka takten efter några kilometer. Jag tvärnitade vid ett tillfälle när jag hittade karljohansvamp i kanten på stigen. De fick åka med hem i svågerns sadelväska. Svamptoast slinker ju ner fint tillsammans med en öl.

På vägen passerar vi flera inhägnader med grisar, får och hästar som jag tror tillhör Brukshotellet. Djuren strosade runt i sina hagar och såg allmänt välmående ut. Vi stannade till ett par gånger och tittade på de fina vyerna från sjöar och rastplatser. Ibland är det extra skönt att inte gå på för fullt utan hinna med att lyfta blicken och insupa miljön.

Efter en kort fika i solen med Mias äppelkaka tog vi ett ytterligare varv på 15 kilometer och nu hade sensommaren verkligen tittat fram och all morgonfukt var som bortblåst. Skogen var full av människor som cyklade, plockade svamp, joggade eller promenerade. Full aktivitet överallt.

Summa summarum

Har ni inte besökt Högbo Bruk för en helgs rekreation, så gör det! Där finns golf, bad, stigcykling, bra mat i fin miljö och boende för alla – både stugor och ställplatser, samt en lång rad med andra aktiviteter för hela familjen.

// Jan-Åke Eriksson, cykelambassadör

 

jan-ake.eriksson@lfbergslagen.se
Jag heter Jan-Åke Eriksson, är 61 år och bor i Örebro. Jag använder cykeln som motionsform och målet 2018 är att på ett bra sätt ta mig igenom Cykelvasan i augusti.
Jan-Åke Eriksson

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?