Hur får man för sig att sätta upp ett mål på att cykla 30 mil på under 10 timmar?

Frågan har jag ställt mig själv några gånger. Landar alltid i att jag gillar utmaningar och är lite galen!? För att nå mitt mål behöver jag tillsammans med mina cyklakompanjoner trampa en snitthastighet över 30km/h.

Jag har cyklat så länge jag kan minnas. Till och från skolan, till och från jobbet, för mig är det lätt att tänka cykeln som ett transportsätt. På vanlig cykel ser jag inte varför avstånd under 10 km inte kan göras på cykel, givetvis beroende på syfte med transporten.

För snart 10 år inspirerades jag av min man att börja träna, då menar jag inte vardagsmotion som att ta cykeln till och från jobbet. Utan träna på ”riktigt”. Jag har upptäckt att det är stimulerande och roligt att utmana mig själv i träningen. Går det köra tyngre på gymmet? Kan jag springa lite snabbare? Ja, det går! Visst säger huvudet ibland åt mig att ge upp – men kroppen försätter ändå. Kriga på. Det är snart över. Till nästa pass har jag flyttat fram min gräns. Känslan som infinner sig i kroppen är magisk 🙂 Lycka – något som jag vill uppleva många gånger till!

Jag har stått på startlinjen i Motala flera gånger tidigare. Tre gånger tjejvättern, två gånger halvvättern och en gång Vätternrundan = hela svängen runt 🙂 Den genomförde jag 2016.

Då var mitt mål att genomföra loppet. Mina förberedelser var 80 mil på racern innan det var dags för start. Våra barn var sex och tre år, det hade betydelse för träningen inför. Nu är de åtta och fem, båda kan cykla idag. Det gör att vi ibland kan träna tillsammans. Visst det blir inte det cykeltempot jag behöver, men då får jag springa istället 🙂

Här får ni vara med på väg mot målet 16-17 juni. Nedräkningen har börjat!

Min första cykel 1987 

Min racer 2018

 

Hälsniangar Maria Visti, cykelambassadör

maria.visti@lfbergslagen.se
Jag heter Maria Visti, är 36 år och bor i Västerås. Just nu tränar jag för Vätternrundan på under 10 timmar.
Maria Visti

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?