Jag använder cykeln som motionsform

Hej, jag heter Jan-Åke Eriksson och är 61 år. Jag använder cykel och spinning som motionsaktivitet. Jag försöker att hinna med tre pass per vecka, lite beroende på vad jag fyller dagarna med för övrigt. Ibland blir det mer och ibland blir det mindre, för det handlar inte om att cykla längst eller snabbast – utan att må bra.

Jag bor i Örebro med min fru Ros-Marie. Vi har två vuxna pojkar som har flyttar hemifrån. På Länsförsäkringar är jag affärsområdeschef för försäkringar. Mitt arbete innebär många resor till våra kontor runt om i Bergslagen, så att cykla till jobbet funkar inte så bra för mig. På fritiden gillar jag att laga god mat och avnjuta goda viner tillsammans med vänner. Jag tycker om resor, att jag spelar golf, samt att cykla MTB så ofta jag kan. Vintertid är det spinning som blir alternativet till MTB. Sommartid cyklar jag helst i Kilsbergen och Ånnaboda som jag tycker är ett fantastiskt område i Örebro län där det finna gott om fina cykelleder.

Målet med cykling för 2018 är att på ett bra sätt ta mig igenom Cykelvasan i augusti och helst göra det lite bättre än i fjol. Jag tycker det ska bli jätteroligt att blogga för Pedalkraft och kunna bidra med egna erfarenheter, samt att promota friskvård och folkhälsa på det här sättet.

Att cykla är en jättebra motionsform där man får mycket frisk luft, dessutom får jag tillbringa mycket tid i naturen vilket jag gillar. En del har problem med löpning som sliter en del på knän och leder. Cykel däremot är betydligt skonsammare för kroppen. Sist men inte minst är det oerhört bra för miljön – jämfört med att åka bil.

jan-ake.eriksson@lfbergslagen.se
Jag heter Jan-Åke Eriksson, är 61 år och bor i Örebro. Jag använder cykeln som motionsform och målet 2018 är att på ett bra sätt ta mig igenom Cykelvasan i augusti.
Jan-Åke Eriksson

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?