Jag blir så glad av att motionscykla

Hej, jag heter Kerstin Rossignol och är 54 år. Jag bor bara drygt en kilometer från kontoret i Örebro. Och det är ju bra på många sätt att ha nära till jobbet – men ur motionshänseende så är det rent av uselt. Ibland väljer jag att cykla och ibland att promenera. Fördelen är att bilen aldrig kommer på fråga. Däremot älskar jag att cykla som motion på fritiden.

Det finns flera skäl till att det är viktigt att cykla. Miljön och hälsan är några självklara fördelar men för mig så är den största fördelen att jag blir så glad av att motionscykla. Bland de härligaste cykelturerna för mig, brukar vara de första på våren när jag tar cykeln ut till vår sommarstuga vid Hjälmaren. Det är även socialt att cykla och det finns många som är sugna på att cykla tillsammans. Jag brukar alltid anmäla mig till något eller ett par lopp varje sommar. I år blir det Orsasjön runt i Dalarna med maken och Halvvättern med kompisar.

Målet med min cykling uppfyller jag under vår- och sommarmånaderna, då jag både ofta och gärna ger mig ut på landsvägarna och njuter av sol och värme. En uppenbar fördel med att cykla jämfört med att till exempel löpa, är att cyklingen ger en jämn belastning utan våldsamma stötar. Leder och muskler utsätts för klart mindre förslitningar.

kerstin.rossignol@lfbergslagen.se
Jag heter Kerstin Rossignol, är 54 år och bor i Örebro. Jag blir så glad av att motionscykla och gillar att cykla tillsammans med andra.
Kerstin Rossignol

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?