Jag cyklar så fort jag får chansen – i alla former både inne och ute

Hej, mitt namn är Tina Trostén och jag är nog en riktig cykelnörd. Jag cyklar så fort jag får chansen – i alla former både inne och ute. Jag tränar för att göra min andra Ironman i augusti, där en av grenarna är att cykla 18 mil. Då vill jag kunna göra en stark cykling – eftersom det därefter gäller att springa ett maraton på 4,2 mil.

Så här på vinterhalvåret blir det mycket inomhus på en så kallad trainer med förprogrammerade pass för min triathlonträning. Där handlar det om prestation och att hålla en förbestämd effekt för att bygga starkare cykelben. Väldigt spännande för mig som gillar siffror. Jag följer upp mina värden och se hur jag utvecklas över tid.

Men om inomhuscyklingen är prestationsinriktad så är utomhuscyklingen ren njutning. Jag är lyckligt lottad att bo nära skogen och tar jag gärna en sväng med mountainbiken. På sommaren blir det mycket racercykling både som träning och i form av transport. Det jag uppskattar med racercyklingen är att man tar sig långa sträckor och får se mycket samtidigt som det är socialt och trevligt att cykla med sällskap. På sommaren älskar också jag att starta dagen med att cykla till jobbet. Med solen skinandes i ansiktet, passerar jag rovfåglar, rävar och rådjur och kommer till jobbet fulltankad på endorfiner och härlig energi. På helgerna kör jag gärna mountainbike med min 8-åring. Det blir riktiga guldstunder tillsammans och jätteroligt att se hur glad hon blir när hon vågar utmana sig och tar sig förbi hinder som hon först tror är omöjliga.

Egentligen har jag inte förrän än nu tyckt att cykling är särskilt roligt. I takt med att jag blivit starkare och mer van racercyklist tycker jag att det bara blir roligare och roligare. Det ska framförallt vara roligt och något som jag mår bra av.

tina.trosten@lfbergslagen.se
Jag heter Tina Trostén, är 36 år och en riktig cykelnörd. Jag tränar för att göra min andra Ironman i augusti.
Tina Trostén

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?