Jag vill se fler cykelvänliga städer

Hej, jag heter Anette Granberg, är 48 år och bor i Örebro. Jag cykelpendlar varje dag – året om – till kontoret. På fritiden umgås jag gärna med familj och vänner, reser och tränar olika sporter beroende på årstid. Det bäst med cyklingen är att det är ett fantastiskt transportmedel till jobb och träningar som ger oss gratis vardagsmotion. Men är jag anmäld till något långlopp så blir det att jaga mil.

Vintertid kör jag spinning inomhus och på sommarhalvåret cyklar jag racer med Örebrocyklisterna och med cyklande vänner. Jag cyklar även MTB, speciellt i vackra Kilsbergen där det finns jättebra leder. På våra resor hyr vi gärna cykel för att se oss om. Min man och jag håller på att beta av alla sträckor på Götakanal.

Jag är övertygad om att vår värld skulle bli ännu bättre om fler cyklade. Jag vill se en livsstilförändring i våra städer. Om fler cyklar kan vi enklare påverka våra politiker att satsa på cykelvänliga städer med fler cykelvägar, utplacerade pumpar och saltade vintercykelbanor med mera. Många av oss har stillasittande yrken och vi behöver all vardagsmotion vi kan få!

anette.granberg@lfbergslagen.se
Jag heter Anette Granberg, är 48 år och bor i Örebro. Jag cykelpendlar varje dag - året om - till kontoret. Jag vill se fler cykelvänliga städer.
Anette Granberg

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?