Lindesberg en cykelstad? Javisst!

Jag som bor i en lite mindre stad tycker att det är smidigt att ta cykeln för att göra diverse ärenden. Men de andra som bor i min stad verkar vara av annan uppfattning.  De flesta tar nämligen bilen. ”Det är ju ändå lätt att hitta parkering och ingen parkeringsavgift…”

Ibland kan man nästan känna sig lite uttittad när man kommer cyklandes till jobbet, affären eller träningen. För och inte tala om hur det känns när man har hjälm på sig – då är man riktig udda – för det är typ ingen som har här… 🙁

Nej, Lindesberg är ingen cykelstad som exempelvis Örebro och Västerås, där typ alla cyklar och självklart har de hjälm på sig också. 🙂 Fast ändå är Lindesberg en cykelstad, om man bara tittar lite utanför själva stadskärnan. Här i Lindesberg har vi otroligt vacker naturen och man kan hitta helt fantastiska cykelvägar. Så ut och njut!

Ny inspiration

Jag började tröttna lite på de slingorna jag brukade cykla med min MTB. Även om de alla var bra, så hade det blivit ganska många rundor på samma led. Men så råkade jag hitta en broschyr från turistbyrån och där fann många bra tips på nya fina cykelvägar!

Broschyren som heter ”Bergslagen Outdoor”, kan jag varmt rekommendera till alla som söker lite ny inspiration. Den innehåller både vandrings- och cykelleder. Där står även hur långa sträckorna är, var de startar och vilken svårighetsgrad, samt en liten beskrivning om vad man kan få se längs vägen och dess historia. Ett par av cykellederna som finns med i broschyren finns även som cykellopp som man kan köra om man vill, till exempel Två sjöar runt och Koppartrampet.

Jag har cyklat några av rundorna i sommar och de har varit helt fantastiska. Jag har också träffat på ganska många nya cyklister, så jag tror att det äntligen är på gång att bli en riktig cykelstad här i Lindeberg också!

Nu hoppas jag på en fin höst, så jag hinner testa fler rundor innan cykeln ska få vintervila.

//Lotta Rydell Gustafsson, cykelambassadör

Lotta Gustafsson
Jag heter Lotta Gustafsson, är 40 år och bor i Lindesberg. Jag vill utmana mina goa kollegor att ta del av den gratis vardagsmotionen som cyklingen ger.
Lotta Gustafsson

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?