Örebroregionen är ett paradis för MTB-åkare

Det här visste jag inte innan jag började cykla MTB 😉

Örebroregionen är ett riktigt mecka för MTB-åkare. På Bergslagenscycling.com har ni svaret.

Ska man vara riktigt ärlig är det inte enbart för MTB-åkare, utan vår region är väl utvecklat även för landsvägscykling och rena cykelutflykter. Namnet Bergslagen Cykling kommer från de första mountainbikeområdena i länet och som har sitt ursprung i Bergslagen. Numera är ett samarbete mellan Örebro läns fyra destinationer, kommuner samt Region Örebro län. Dessutom finns mountainbikeområdena till största delen i samma områden som de olika etapperna av Bergslagsleden. För att göra det enkelt för alla omfattar Bergslagen Cycling alla typer av cykelleder i hela Örebro län. Ni måste testa bara testa!

För ännu mer inspiration – se filmen:

Att Örebro har satsat mycket på MTB-leder märkts tydligt när jag är i Kilsberen och cyklar. Varje gång träffar jag MTB-entusiaster från hela landet som är där och tränar. Vi ska verkligen vara stolta över att det här finns för det är så bra gjort – fina leder som är väl uppmärkta med riktigt fina utmaningar.

Jag är ofta i ”Blå bergen” men har även cyklat en del i Pershyttan, Nora samt i Lekeberg. En av mina favoriter är ”Grusrallyt” MTB 8. Den passar bra på våren när det fortfarande är blött i skogen. Det är en blå bana som är 17 km. Den är tekniskt lätt men har en del fina backar som gör att det ”svider” ordentligt i låren. Är man riktigt sugen kan man ta den två varv. När det torkat upp lite i skogen föredrar jag ”Klockan” MTB 10. Det är en röd bana som är 31 km och har en del riktigt fina utamningar. Där blir det bara ett varv ;-).

Så nu väntar jag bara att det ska torka upp lite mer. Kanske till helgen…..

Jan-Åke Eriksson //Cykelambassadör

jan-ake.eriksson@lfbergslagen.se
Jag heter Jan-Åke Eriksson, är 61 år och bor i Örebro. Jag använder cykeln som motionsform och målet 2018 är att på ett bra sätt ta mig igenom Cykelvasan i augusti.
Jan-Åke Eriksson

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?