Ta det lugnt i påsk!

”Ta det lugnt i trafiken” är ju snudd på ett talesätt. Det gäller naturligtvis också alla oss cyklister. Som cyklist är man inte alls lika skyddad som en bilist. När vi åker bil har vi karossen, bilbältet och airbagen som tar emot de flesta stötarna om olycka är framme. Vi cyklister har på sin höjd hjälmen som tar emot. Risken för personskador är därför mycketstor om det händer något.

Till vardags åker jag en hel del bil i tjänsten och ibland blir jag väldigt förvånad över hur vågade en del cyklister är i trafiken, framförallt i korsningar när de kommer från cykelbanor utan att ens vrida på huvudet innan de korsar vägen. Återigen – ta det lugnt och var rädd om er!

Nå vad händer i helgen? Själv planerar jag och min fru en helg som husbilscampare. Bakpå har vi naturligtvis MTB-cyklarna. Risken är att vi får cykla grusväg då det fortfarande är en hel del snö i skogen. Det kommer att gå fint det också. Jag ser fram emot det, samt att få äta lite god påskmat.

Trevlig påsk alla hojare!

//Jan-Åke Eriksson, cykelambassadör

jan-ake.eriksson@lfbergslagen.se
Jag heter Jan-Åke Eriksson, är 61 år och bor i Örebro. Jag använder cykeln som motionsform och målet 2018 är att på ett bra sätt ta mig igenom Cykelvasan i augusti.
Jan-Åke Eriksson

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?