Tack syrran för mitt bästa cykelminne!

Jag måste erkänna att ett av mina bästa cykelminnen upplevde jag för länge sedan. Vad det var som gjorde att det fortfarande väcker glädje? Undrar om det har påverkat mig på fler sätt genom livet?

När jag var åtta år cyklade jag tillsammans med min tio år äldre storasyster från Särna i norra Dalarna till Rättvik. Det är en stäcka på 16 mil. Turen delade vi upp i tre ettapper och två övernattningar. Vägen är bitvis ganska smal och utan cykelbana. Men det verkade inte vara något som hindrade oss. Med cykelväskorna packade trampade vi iväg från Särna till Älvdalen. Efter en sträcka på cirka  åtta mil sov vi första natten i ett vindskydd intill Dalälven. Etapp två gick sedan från Älvdalen till Mora, vilket är 4 mil till. I Mora bodde vi i tält en natt på en camping. Sista och avslutande etappen cyklade vi ytterligare 4 mil och var sedan var vi framme.

Jag undrar om jag skulle våga släppa iväg min son när han fyller åtta år på samma äventyr? Att cykla 16 mil på en smal landsväg tillsammans med en 18-åring!

För mig blev detta ett minne för livet och det kändes helt naturligt. Jag kommer inte ihåg att jag en endaste gång funderade över att jag var trött eller att jag inte skulle orka. Det måste jag verkligen försöka komma ihåg det när min son vill ut på äventyr.

Tack kära syster för att du tog mig med på denna cykeltur!

anna.soderlund@lfbergslagen.se
Jag heter Anna Söderlund, är 43 år och bor i Västerås. För mig är det jätteviktigt att vi alla börjar leva mer miljövänligt. Därför cyklar jag varje dag - sommar som vinter - till och från arbete och dagis med min femåriga son.
Anna Söderlund

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?