Tips inför köp av ny cykelhjälm

När jag blev förälder och började cykla med mitt barn blev jag medveten om att många föräldrar som cyklar med sina barn där barnen har hjälm men inte den vuxna. Måste erkänna att jag faktiskt blev lite förvånad!

Om vi vuxna är bra förebilder kanske inte våra barn tar av sig hjälmarna i lika stor utsträckning i 12-16 års ålder. Sedan är ju våra vuxna huvuden precis lika mycket värda att skydda som barnens. Så unna dig en cykelhjälm om du inte redan har en!

Cykling är underbart på många sätt och för att du även ska kunna cykla säkert så vill jag tipsa om den forskning och det test Länsförsäkringar har genomfört på cykelhjälmar.

Testet är utformat för att visa hur väl hjälmarna skyddar huvudet mot sneda islag, så kallat rotationsvåld, vilket är den typ av kollision mot marken som ger de allvarligaste skadorna vid cykelolyckor. Cirka 80 procent av de allvarliga cykelolyckorna är singelolyckor, och den vanligaste orsaken är att däcket tappar greppet – på is, grus eller löv och liknande

Mer information om Länsförsäkringars cykelhjälmstest hittar du här:

https://www.lansforsakringar.se/bergslagen/privat/forsakring/forebygga-skador/trafiksakerhet/hjalmen-din-livforsakring/test-cykelhjalm/

Test av cykelhjälmar för ungdom 2018:

https://www.lansforsakringar.se/bergslagen/om-oss/press-media/pressmeddelanden/165923/

 

Cykla lugnt!

Hälsningar Anna Söderlund, cykelambassadör

 

anna.soderlund@lfbergslagen.se
Jag heter Anna Söderlund, är 43 år och bor i Västerås. För mig är det jätteviktigt att vi alla börjar leva mer miljövänligt. Därför cyklar jag varje dag - sommar som vinter - till och från arbete och dagis med min femåriga son.
Anna Söderlund

Hej!

Logga in för att registrera dina cyklade kilometer, se din personliga statistik och ändra dina uppgifter.

Glömt lösenord?

Vill du vara med i Pedalkraft? Skapa konto här.

Det börjar med dig!

Var med i vår cykelutmaning Pedalkraft 2018 – tillsammans förändrar vi världen.

Genom att skapa ett användarkonto godkänner du våra Deltagarvillkor.

Har du redan ett konto? Logga in

Glömt lösenord?